Välj glasflaska eller plastflaska

Kosmetisk glasflaska:

Glasflaska är en traditionell förpackningsprodukt. Dess egenskaper är: ljusa och transparenta, god kemisk stabilitet, luftgenomsläpplighet, lätt att forma, men stor vikt, lätt att bryta. 80% -90% av glasförpackningsbehållaren är en glasflaska och en tank. Tätheten av natriumkalciumglasflaska är vanligen 2,5-2,6 g / cm3, brittleness är stor och värmeledningsförmågan är låg. Användningen av metalljonfärgämnen kan göras till grön, mörkgrön, ljusgrön, gul glas. Fördelarna med glasförpackningsbehållare:

(1) God kemisk stabilitet, giftfri, ren, utan några negativa effekter på förpackningen. (2) barriären är bra, kan ge goda kvalitetsförhållanden; (3) God insyn, innehållet är tydligt synligt; (4) god styvhet, deformation; (5) bearbetning, kan bearbetas till en mängd olika former; (6) temperaturen tolereras väl, men också högtemperatur sterilisering, lagring av låg temperatur; (7) rikliga råvaror, Återvinningsbar upprepad användning, ingen miljöförorening. Fel på glasförpackningsbehållare; (1) stor brittleness, lätt att bryta; (2) stor vikt, hög transportkostnad; (3) hög energiförbrukning, allvarlig miljöförorening vid bearbetningen (4) dålig utskrift prestanda.

Plastflaska av plast:

Plast är ett syntetiskt polymermaterial, olika typer av fördelar är:

(1) Bra mekanisk prestanda, lätt vikt, bekväm transport, bekväm transport och användning. (2) permeabilitetsmotståndet, god tätning, hög genomskinlighet; (3) bearbetningsförmågan är bra, kan tillverkas i olika storlekar av flaskor, kepsar, påsar, film och kompositförpackningsmaterial; (4) dekorativa färg- och tryckprestanda. Drog etiketter, instruktioner, etiketter, streckkoder kan vara direkt bläckstråleskrivare eller tryckta på plastmaterial, och kommer inte att falla av. (5) kemisk stabilitet är bra, toxicitet är svag, hälsa och säkerhet. Omslaget på ett läkemedel kan göras till ett försäkringsskydd eller ett tryckskydd, samt ett förfalskningstecken och så vidare. Nackdelarna med plastförpackningsbehållare är att det är lätt att bära statisk elektricitet, ytan är lätt att förorena och det kasserade materialet kommer att orsaka miljöförorening och det är svårt att återvinna.

Från ovanstående jämförelse har två båda fördelar och nackdelar, men i stort sett kan kosmetikflaskor med bra tätningsprestanda, stabila kemiska egenskaper och högkvalitativt material effektivt garantera innehållet i lång tid inte är dåligt, det är det perfekta valet för kosmetisk förpackning.