Läkemedelsflaskor

Läkemedelsflaskor


Den medicinska glasflaskan har egenskaperna för smidig och transparent, lätt att sterilisera, korrosionsbeständighet, hög temperaturresistens och god tätningsprestanda. Det är fortfarande den föredragna förpackningen för vanliga infusionsmedel, antibiotika, generellt pulver, frystorkat, vacciner, blod och biologiska medel. De flesta av dem används. Farmaceutisk glasförpackning, huvudsakligen kontrollerade vita, bruna orala flytande flaskor och gjutna bruna medicinska glasflaskor.


En mängd olika glasflaskor spänner från injektionsflaskor med en kapacitet på 1 ml till stora flaskor med dussintals liter, från runda, kvadratiska till formade och stalkade flaskor, från färglösa, transparenta gula, gröna, blåa, svarta skuggor Flaskor och ogenomskinlig ogenomskinlig glasflaskor.


Klassificering är som följer


1. För tillverkningsprocessen är glasflaskor i allmänhet uppdelad i två typer: gjutna flaskor och kontrollflaskor. Gjutna flaskor är uppdelade i stora munflaskor (med en flaskdiameter på 30 mm eller mer) och små flaskor. Den förra används för att innehålla pulverformiga, klumpiga och krämiga artiklar, och den senare används för att innehålla vätskor.


2. Enligt flaskans mun kan den delas upp i korkflaskans mun, skruvflaskans mun, kronhattens mun, rulleflaskans munprofilerad flaskmynning och så vidare. Enligt användningssituationen är den uppdelad i en "engångsflaska" som används en gång och används, och en "returflaska" som används för många omsättningar.


3. Enligt klassificeringen av innehållet kan delas upp i syraflaskor, medicinflaskor, reagensflaskor, infusionsflaskor, förpackningsflaskor och så vidare.


4. Linsglasflaskor kan grovt klassificeras i följande kategorier beroende på användningen av läkemedlet: infusionsförpackning, oral vätskeförpackning, tabletter och kapslar.