Utvecklingstendens av kosmetisk förpackning i framtiden

Förpackningsdesignen av kosmetika behöver tre delar, som både är skyddande, funktionella och dekorativa. Endast treenigheten är utvecklingsriktningen för kosmetisk förpackning i framtiden.

Utvecklingsutvecklingen för framtida kosmetisk förpackningsdesign introduceras.

1, konserveringsmedel kosmetika kommer att uppta en rättvis marknad. På grund av tillverkarna att möta kundernas behov, producerar konserveringsfria produkter. Tillverkare lägger dem i små behållare, och kunder kan använda dem en gång, till exempel är kärnan i många märken att använda denna förpackning. Priset på kosmetika är för högt för att vara en vanlig produkt på marknaden, men det är ett tecken på framtida mode och lyxigt sätt att leva, så det blir en stabil konsumentgrupp.

2, utveckling och design av gröna förpackningsmaterial. Många kosmetiska tillverkare har börjat ta upp miljöskyddsspecifika frågor och överväga miljöskyddsåtgärder vid val av kosmetiska förpackningsmaterial. Med tanke på om dessa material kan återvinnas ligger detta i linje med den ökande medvetenheten om miljöskydd. På området för kosmetisk förpackning, med förbättring av den tekniska nivån, gradvis uppmärksammat förpackningsutveckling och innovation, ny teknikutveckling och införandet av personlig ersättning och tillämpning av nytt miljöskyddsmaterial och andra egenskaper, säker och bekväm förpackning blir mer välkomnas av marknaden.

3, flerskiktad plastkompositteknik. Det kan kombinera olika typer av plast tillsammans, göra det på en gång, välj någon tänkbar färg och designa en mängd behållare. Med flerskiktsteknologi i plast kan plastförpackningar å ena sidan vara helt avskuren från ljus, luft, hudvårdsprodukter för att undvika oxidation, å andra sidan genom blandningen av olika typer av ämnen, har fantastiska visuella effekter och en unik känsla i utseende, det kan förbättra lindningsslangen.

4, har vakuumförpackningen tyst sprungit upp. Vakuumförpackning kan skydda hudvårdsprodukter innehållande fett, kolofonium och vitaminer. Det har fördelarna med starkt skydd och hög motståndskraft. En annan viktig utvecklingsriktning för vakuumförpackning är att lyfta fram funktionalitet, vilket är mycket viktigt för mindre komplexa behållare.

5, plastflaskor upptar fortfarande en viktig position. Fördelarna med plastbehållare har alltid varit lätta, starka och lätta att producera. Genom kemisternas och plastproducenternas ansträngningar har plastprodukterna fått de genomskinliga egenskaperna som fanns först före glaset. Dessutom är PETG lätt färgat i olika färger, och genomskinligheten är fortfarande densamma även efter anti UV-behandling.

Snabba köpmän vet att förpackningar kan göra torrkemikalier till en panacea. Du kan göra förpackningsvaror levande, design gör att du kan möta kundernas behov, den psykologiska och andliga kulturen, för att främja försäljningen. "Förpackning är ofta viktigare än produkterna på insidan", vilket är särskilt tydligt här.

Därför är det i den moderna kosmetikproduktionen många avancerade kosmetiska förpackningsingångar som uppgår till 70% av den totala produktkostnaden. På kosmetikmarknaden är födelsen av det nya varumärket mer nödvändigt för att etablera sin marknadsposition genom lämplig produktförpackning. Lämplig förpackning kan inte bara direkt stimulera konsumenternas känsla, men även smaken av varumärket kan återspeglas skarpt och levande. Förpackningen har vid denna tid utvecklats från den statiska lagringen av antiken till det moderna cirkulationsmediet, vilket ligger långt ifrån själva förpackningens värde.

I det moderna samhället ger de nya förpackningsmaterialen och tekniken stora resurser för diversifierad kosmetisk förpackning. Glas, plast och metall är de viktigaste kosmetiska förpackningsmaterialen som för närvarande används. Glas på grund av sin speciella ljus effekt och tillfredsställande vikt, penetrationen av naturlig delikat känsla, och har blivit det huvudsakliga materialet för high-end high-end kosmetika, kosmetika eller flyktiga, lätt att släppa doft kosmetika, såsom parfym, används vanligtvis glasflaskor för förpackning.