Hur du lagrar makeup och kosmetika på rätt sätt

Även om det kan vara lätt att se smink som väsentligt, är det svårare att reda ut vad som är värt att hålla - och hur man bäst hänger på det.


Med tiden kan en kosmetikkollektion växa: den genomsnittliga konsumenten äger nästan 40 sminkprodukter men använder och bär bara fem på daglig basis, enligt en undersökning 2015 från Stowaway Cosmetics.

IMG_2856


Även om det finns några produkter du inte bär varje dag, kommer du förmodligen att vilja hänga på dem för speciella tillfällen, senare användning eller när säsongen förändras. Och om du flyttar eller förvarar några föremål i förvaring, kommer du att ta ordentlig skötsel av smink under processen att hålla det i gott skick.

Följ dessa riktlinjer för att se till att du lagrar den makeup du behöver på ett sätt som främjar renhet och högsta kvalitet.

Kasta ut vad som inte gör det

Innan du organiserar och lagrar en stor samling av kosmetika, spendera lite tid genom att gå igenom produkterna. Om du hittar artiklar som du inte har använt på ett år eller mer, släng dem.

Du kan också hitta produkter som är i gott skick, men fungerar bara inte för din hudtyp. Till exempel, om en lotion är designad för hud som är oljigare eller torrare än din, är det bäst att bli av med den.

Nästan varje sminkbehållare bör ha ett datum på det, förklarade Lauren Carelli, chef för verksamheten vid Blushing Brides Boston . Det listas ofta som ett nummer och en bokstav, till exempel 6M eller 18M, och anger hur många månader en produkt kommer att pågå efter öppnandet.

Leta också efter tecken som indikerar att produkten har försämrats och inte längre är lämplig att använda. Stiftelser eller annan flytande-baserad makeup kan ändra färg, nagellack kan torka ut eller bli klumpig, och mascara kan få en förändrad lukt.

Packa med omsorg

Om du flyttar eller behöver lagra en makeupkollektion i flera månader, använd bubbelpapper runt glasflaskor och fodral.

"Packa upp dina kosmetika med bomullsskydd för att förhindra att ögonskuggorna smälter", tillade Gordon.

När du använder påsar för att packa eller separera föremål, välj de med en stark tätning. "Sopapåsar eller plastpåse håller inte ut fukt, vilket kan betyda mögel, konstiga lukt eller missfärgning," sade Gordon.

Små lådor med etiketter hjälper till att hålla produkterna organiserade och i gott skick. Packa ett antal små lådor i en större för att göra det enkelt att flytta från plats till plats.

Om du har flera produkter du använder varje dag ska du inte packa upp dem med resten av samlingen. Förvara dem i en resväska så att du enkelt kan komma åt det du behöver dagligen.

-5bcc9934e457c9d9

Undvik fukt och värme

Om du förvarar produkter på en plats som har mögel, kan gifter komma in i makeupen, förklarade Carelli.

Makeup kan också smälta vid hög värme. Om du bor i ett varmt klimat, förvara produkter på en plats som förblir vid rumstemperatur, till exempel mellan 55 och 80 grader Fahrenheit.